Hakkımızda

1994 yılında İstanbul’da faaliyete başlayan Mima Tarım ilk yıllarında özellikle çikolata firmalarının çiğ iç antep fıstığı ve kavrulmuş iç antep fıstığı tedariğini sağlamıştır.

Antep fıstığının üretim aşamalarındaki sorunları ve endüstrileşme sürecindeki problemlerini farkeden Mima Tarım kurucusu Mehmet İman, tasarlayıp geliştirdiği antep fıstığı kırma makinesini piyasanın önde gelen çerez firmalarıyla paylaşarak sektörün gelişimine katkı sağlamıştır.

Mima Tarım hem bulunduğu bölgenin üreticisini korumak, hem de bölgede istihdam sağlamak amacıyla 2010 Yılında Nizip Organize Sanayi Bölgesinde, ISO 9001 ve ISO 22000 kalite sistemlerine uygun, 25.000 m2 kapalı alanı bulunan bir tesis kurmuştur. Bu süreçte kapasitesini genişletmiş dünya kuruyemiş standartlarını takip ederek güvenli gıda üretimini geliştirmiştir. Dünyaca kabul gören FSSC 22000, Kosher ve TS OIC SMIIC 1:2019 Helal Sertifikalarını almıştır.

Mima Tarım; müşteri spektlerini karşılayan Antep Fıstığını vakumlu torbalar içerisinde müşteriye ileterek memnuniyetlerini kazanmış ve akabinde 2015 yılı sonunda tüm çerez çeşitlerinde üretime başlamak için gerekli yatırımları yapan Mima Tarım 2023 yılı sonlarına doğru son tüketiciye ulaşmak üzere ambalajlı ürünlerini piyasaya sunmuştur. Sancez markası ile tüketiciye ulaşan kuruyemişler, tüm üretim aşamalarını el değmeden tamamlamış ve raflarda yerini almaya başlamıştır.

Hakkımızda