Çiğ İç Antep Fıstığı

Kuruyemişlerin şahı, en sevilenlerinden olan kavrulmuş Antep fıstığı, ilk yetiştirilme yerinin Gaziantep olması üzerine bu ismi almıştır. İçinde bol miktarda lif, fosfor, potasyum, A grubu vitamin, yağ, protein ve B grubu vitamin bulundurur. Bu nedenle de vücuda ve insan sağlığına birçok faydası vardır. Oldukça zengin bir içeriğinin olmasının yanı sıra kavrulmuş Antep fıstığının bu zamana kadar bilinen önemli bir yan etkisi olmamıştır.

Antep fıstığının faydaları nelerdir?

Hem lezzeti hem de yararı ile dillere destan olan kavrulmuş Antep fıstığını akciğerdeki iltihabı temizlemesiyle ön plana çıkar. Göğsü yumuşatmasının yanında kanda bulunan kötü kolesterolü düşürür. Mide içinde oldukça yararlıdır. Mide zarını korur ve oluşan asit düzeyini dengeler. Sindirimi rahatlatarak kan basıncını düşürür. Bu sayede felç ve yüksek tansiyon gibi riskleri minimuma indirir. Kalbi korur ve hazımsızlık gibi şikayetleri giderir. Yorgunluğu gidermede oldukça etkili olan kavrulmuş Antep fıstığı bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Anemi gibi kan hastalıklarına iyi gelir.


Göz sağlığına da oldukça faydalı olan Antep fıstığını kaynatıp suyu tüketildiğinde kronikleşmiş bir öksürük var ise iyi gelir, yumuşatır. Böbrek kumu döken kişinin ağrısını hafifletir. Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük fosfor miktarını karşılar. Kansere karşı koruyucu olan kavrulmuş Antep fıstığı aynı zamanda çocukların zekâ gelişimine oldukça yararlıdır. Damar tıkanıklığı gibi sorunların üstesinden gelir.

Günde ufak bir avuç kavrulmuş Antep fıstığı tüketin

Çok fazla tüketmek kilo alımına sebep olabilir. Bol miktarda yağ barındırdığı için kavrulmuş Antep fıstığı yağlanmayı arttırır ve sivilce oluşumuna yol açar. Bu nedenle düzenli ama miktarı çok fazla aşmadan ve abartmadan tüketmek oldukça önemli. Hatta mümkünse günde bir avuç karışık kuruyemiş tüketmek tüm besinlerin vitaminin almakta önemli.