Hakkımızda

Mima Gıda 1994. yılında İstanbul’da kurulmuştur. İlk yıllarında özellikle çikolata firmalarının çiğ iç ve kavrulmuş iç antep fıstığı tedariğini sağlamıştır.

Antep fıstığının üretim aşamalarındaki sorunları ve endüstrileşme sürecindeki problemlerini farkeden Mima Gıda kurucusu Mehmet İman, tasarlayıp geliştirdiği antep fıstığı kırma makinesini piyasanın önde gelen çerez firmalarıyla paylaşarak sektörün gelişimine katkı sağlamıştır.

Mima Gıda hem bulunduğu bölgenin üreticisini korumak, hemde bölgede istihdam sağlamak amacıyla 2010. Yılında Nizip Organize Sanayi Bölgesinde, ISO 9001 ve ISO 2001 kalite sistemlerine uygun, 25.000 m2 kapalı alanı bulunan bir tesis kurmuştur. Bu süreç içinde AIB International ve GİMDES Helal Sertifikalarını almıştır.

Mima Gıda; 25 kg’lık vakumlu ambalajlarda temizlenmiş ve tüm kalite kontrol aşamalarından geçmiş antep fıstıklarını koliler içerisinde müşterisinin işletmesine kadar ulaştırmaktadır.

2015 yılı sonuna doğru tüm çerez çeşitlerinde üretime başlamak üzere gerekli yatırımları yapan Mima Gıda son tüketiciye ulaşmak üzere ambalajlı ürünlerini piyasaya sunacaktır. Sancez markası ile tüketiciye ulaşan kuruyemişler, tüm üretim aşamalarını el değmeden tamamlayacak ve bu şekilde arz edilecektir.